Pályázatok

Kedvezményezett neve: KM Építő Kft.

Pályázat neve: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Projekt címe: „Új csarnok építése, eszközbeszerzések, soft skill képzés és stratégiai tanácsadás a KM Építő Kft-nél”

Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02251

Beruházás helye: 2310 Szigetszentmiklós, hrsz 13338.

Szerződött támogatás összege: 164 449 985 Ft

Támogatás mértéke: 55%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. 06. 30.

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében egy új építésű 821,54m2-es irodaház és csarnok került megépítésre. Ezek mellett gépparkunk 1 db mini kotró, 1 db kotró és 1 db kompakt rakodógéppel lett gazdagabb, melyek beszerzésével újabb megrendelői igények kielégítésére lettünk képesek, szélesítettük portfóliónkat, miközben növeltük szolgáltatásunk színvonalát. A projekt során telepítésre került napelemes rendszerrel hosszútávon fenntartható és gazdaságos működést biztosítunk a klímatudatosság és energiamegtakarítás fontosságát szem előtt tartva. A dolgozói elégedettség és motiváció növelése érdekében, valamint a belső konfliktusok megoldására választottuk ki a soft skill képzések közül az asszertív képzést, melyen 6 munkavállaló vett részt.
Az új eszközök beszerzésével növekedett társaságunk teljesítménye, ezáltal lehetőségünk nyílt új munkaerővel bővíteni foglalkoztatotti létszámunkat. Összességében tehát projektünk eredményeként gépparkunk fejlesztésével kapacitásunk bővült, melynek köszönhetően növelni tudjuk árbevételünket, működésünk hosszútávon költséghatékonyabbá és környezetkímélőbbé válik.

Tájékoztató letöltése

Kedvezményezett neve: KM Építő Kft.

Pályázat neve: VEKOP-1.2.6-20 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Projekt címe: Eszközbeszerzés és munkaerő megtartás a KM Építő Kft-nél

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00235

Beruházás helye: 2310 Szigetszentmiklós, Bánki Donát út 5. hrsz: 0171/87

Szerződött támogatás összege: 40 559 060 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 12. 31.

Projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat keretében a KM Építő Kft. egy gumikerekes forgókotrógép beszerzését kívánja megvalósítani. A KM Építő Kft. fő célja, hogy Megrendelőinek teljeskörű útépítési szolgáltatást legyen képes nyújtani. Folyamatosan ebbe az irányba kívánunk fejlődni és ennek érdekében számos beruházást és fejlesztést hajtottunk végre az elmúlt években. A KM Építő Kft. korábban is nyújtott szolgáltatásai (közmű- és vízépítési feladatok kivitelezése) során vezérgépként alkalmazná a beszerzés tárgyát képező gumikerekes forgó kotrót, ezáltal kiváltaná a szolgáltatáshoz eddig igénybe vett bérgépet és növelné a sajátteljesítés arányát. A sajátteljesítés arányának a növelésével megnövekedne a Kft. jövedelmezősége és hatékonysága azáltal, hogy csökkennének a bérelt gépek költségei. A kivitelezéshez szükséges egyéb gépekkel, mint például univerzális kotró, döngölő béka stb. a KM Építő Kft. már rendelkezik. A KM Építő Kft. 2020-ban új technológiával növelte tevékenységi körét. A hídműtárgyak alapozásánál sokszor elengedhetetlen fúrt vasbeton (CFA technológia) cölöpök kivitelezésére is képes lett. Ennek a technológiának alkalmazása során elengedhetetlen kisegítő gép a gumikerekes forgókotró. Így a beszerzést követően ez a bérgép is kiváltható saját teljesítéssel. A tervezett beszerzés innovatív is abból a szempontból, hogy nem csak a már meglévő technológiáinkhoz tudjuk alkalmazni, hanem az útépítés során gyakran szükséges bevágás és töltés építéshez szükséges anyagmozgatásra is alkalmas, amely feladatokra eddig nem voltunk képesek. Mivel megfelelő kiegészítőkkel (rézsűkanál, mélyásó kanál, kétcsészés kanál stb.) a gép alkalmas rézsűképzésre és aknamélyítéshez szükséges földmunka elvégzésére is, a tevékenységi körünk jelentősen bővül. A fentiek alapján a gép alkalmazási lehetősége igen széleskörű, amelynek kihasználásához jelenlegi fizikai állományunkat is bővíteni szükséges, ezáltal új munkahely is létrejön a beruházás megvalósítása következtében. A KM Építő Kft. összlétszámából a fizikai munkavállalók állománya jelenleg 21 fő. A járványhelyzet következtében kialakuló szűkülő piaci körülmények között a KM Építő Kft. arra készül fel, hogy a meglévő munkavállalói létszámával minél szélesebb körű szolgáltatást tudjon nyújtani az útépítés területén. A munkavállalói létszám csökkentése nélkül kívánjuk a szolgáltatási körünket bővíteni.